Chodrigs van Matthijs van Halm

Matthijs zijn Choddy’s Reactie plaatsen

De Chod-rig is een perfecte onderlijn om snel beet te krijgen. De inhaking van deze rig is snel en omdat je de rig altijd vist in combinatie met een Pop-up valt het geheel lekker op. Een Chod-rig zal door de karper dus altijd snel ontdekt worden. Het knopen van een Chod-rig roept vaak veel vraagtekens op. Daarom legt Matthijs van Halm in deze update uit hoe hij zijn rigs knoopt en met welke materialen hij dat doet!

Matthijs weet met zijn scherpe chods vaak snel vis te vangen tijdens korte struinsessies.

Gebruikte materialen

Korda Mouth Trap 20lb
– Nash Pin Point Chod Twister maat 5
– Korda Krimptool
– Korda Krimps maat S
– Korda QC Swivel Round maat 11
– Korda Micro Rig Swivel
– Originals 14MM Krill Caramel Pop-up
Bait Floss

Het complete pakket met korting vind je hier

Stap 1

Allereerst pak ik een stukje Korda Mouth Trap van 30 centimeter en een Nash Pin Point Chod Twister Hook maat 5. Vervolgens bevestig ik de haak doormiddel van een knooploze knoop waarbij ik de lengte waar het Micro Rig Swiveltje (stap 2.) overheen moet zo’n 10 cm lang laat.

Stap 2.

Vervolgens schuif ik de Korda Mini Rig Swivel over het stukje Mouth Trap. Het uiteinde van de Mouth Trap schuif ik vervolgens door het haakoog. Het resultaat is een hair in de vorm van een D waar het ringetje vrij doorheen schuift.

Stap 3.

Om er voor te zorgen dat de D-vormige lus op z’n plek blijft brand ik deze even kort aan zodat er een bobbeltje ontstaan. Deze verdikking zorgt ervoor dat de lus z’n vorm behoudt.

Stap 4.

Nu de het gedeelte bij de haak klaar is ga ik de lengte bepalen. Bij de chods die ik maak, maak ik gebruik van de Korda Krimps. Op +-2,5 centimeter van het haakoog plaats ik een Krimp en knijp deze stevig dicht met een Korda Krimptool zodat er een klein lusje ontstaat. Let op: zorg ervoor dat je altijd de juiste Krimps gebruikt. Op onze website zie je bij het product welke krimp je voor welk Chod-materiaal moet gebruiken.

Stap 5.

Ik knip een klein stukje (3mm) Korda  Tungsten Anti Tangle Sleeve af en schuif deze over mijn Chod-rig heen. Dit stukje schuif ik over mijn Korda QC Round Swivel heen zodat mijn chodrig nooit uit zich zelf van de Swivel af kan. Zelfs tijdens een dril zit de Rig perfect gefixeert

Stap 6.

Knip 10 cm Bait Floss af en haal deze door het oogje van de Micro Rigswivel. Rijg je pop up op je boilienaald, en pak beide uiteinden van de Bait floss. Trek deze terug door je Pop up heen en brand deze vervolgens dicht. In mijn geval gebruik ik de Pop-ups van Originals. Het drijfvermogen van deze Pop-ups is zeer goed en de combinatie van kleur en triggers heeft mij al veel vissen opgeleverd.

Stap 7.

Je chodrig is klaar, vissen maar! Doordat ik de Chod-Rig op deze manier maak kan ik heel snel wisselen mocht mijn haak bot zijn. De Korda QC Round Swivels zijn dus cruciaal voor mijn Chod-visserij.

Tot slot: ik zou je willen adviseren om deze rig echt eens een kans te geven en om hem zelf eens te knopen. In onze winkel verkopen wij prima alternatieven zoals de kant en klare Chod Rigs van ESP, Korda of Fox, maar het zelf knopen geeft mij de meeste voldoening.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *