Filter opties Showing all 21 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing all 21 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing all 21 results

Hard hookbaits bij De Tacklebox

Vissen met hard hookbaits of slow sinking hookbaits, ook wel wafters genoemd, kan het verschil maken tussen wel en niet vangen van een dikke karper zeker bij hoge watertemperaturen. Je zal ’s morgens je lijn maar binnen draaien en merken dat je haakkaas is verdwenen!

Onze collectie is opgebouwd voor en door specialisten en bestaat enkel uit top aasmerken. Diverse smaken met verschillende diameters mogen niet in je tas ontbreken wanneer je naar de waterkant gaat. Dit om een enorme teleurstelling te voorkomen ij het binnen draaien van je lijn.

Wat zijn hard hookbaits ?

Hard hookbaits zijn meestal voorzien van ei-albumine waardoor ze zeker tot wel 48 uur aan je hair blijven zitten maar meestal nog wel langer. Deze hard hookbaits zijn ook goed inzetbaar op wateren met een zachte bodem en de mechaniek zorgt er wel voor dat de liquids en flavours die zijn toegevoegd er langzaam uit lekken om zo toch hun attractie te behouden.

Ook heb je nog een andere versie van de hard hookbaits en dat is de slow sinking, langzaam zinkende, hard hookbaits. Hier zitten wat pop up ingrediënten in die ervoor zorgen dat deze langzaam zinkt en zich wat natuurlijk onder water gedraagt.

De hard hookbaits en wafters zijn in verschillende smaken en diameters verkrijgbaar. De karper hard hookbaits en wafters uit onze webshop zijn van hoge kwaliteit, ruiken heerlijk en zijn goed te gebruiken als haakaas. In DTB is de keuze uit topmerken die je zeker zal gaan bevallen!

Waarom en wanneer vissen met hard hookbaits of wafters?

De hard hookbaits en de langzaam zinkende hookbaits zijn een onderschat product. Vele karpervissers kiezen er inmiddels voor om deze boilie in te zetten tijdens hun karpersessie. Waarom vraag je je af? Omdat vaak bij hogere watertemperaturen de ‘gewone’ boilie sneller oplost en witvisgevoelig wordt waardoor je haakaas sneller van de hair af is en je met een kale haak zit te vissen.

Een bijkomend fenomeen is dat er tijdens je sessie in het buitenland zoals Frankrijk er veel cat fish,poisson chat, in de wateren voorkomt en het een ware plaag kan zijn omdat je haakaas er binnen enkele minute al af kan zijn. En je maar afvragen waarom je geen beet krijgt.

Wanneer dit probleem zich voordoet kun je als extra zekerheid er nog een bait wrap omheen vouwen. Deze krimp je weer middels een ketel water op te zetten en deze boven de stoom te houden zodat het zich mooi om je hard hookbait of wafter vouwt.

Wil je graag eens overleggen over welke karper hard hookbaits het beste zijn voor het type water dat jij bevist? Je bent van harte welkom in onze ruime hengelsportzaak om te overleggen met een van onze karper specialisten.

Online hard hookbaits bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe karper hard hookbaits online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw hard hookbaits uit te testen!

Heb je vragen over welke hard hookbaits of wafters je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Extra tip: combineer je hard hookbaits of slow sinking hookbaitsook zeker eens met Pellets, Particles of Groundbait voor extra attractie.