Filter opties Showing all 11 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing all 11 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing all 11 results

Waadpakken en schoeisel bij De Tacklebox

Waadpakken en schoeisel die het karpervissen aangenamer maken. Soepele waadpakken of de juist wat stuggere waadpakken? PVC waadpakken zijn over het algemeen wat soepeler dan de neoprene versies. De keuze uit verschillende looks bestaat bijvoorbeeld kleur; een camo print, of een khaki of groene kleur. 

Voor wat betreft schoeisel zijn er tegenwoordig kinky schoenen voor de karpervisserij uitgebracht door diverse merken. Laarzen voor de regenachtige dagen of de ochtenden vol dauw is ook een must! Combineer de laarzen met een heerlijk warmtepak en een gevoerde regenbroek en of regenjas en je kan het gehele jaar door karpervissen.

Welk waadpak of schoeisel voor jou karpervisserij?

Waadpakken of laarzen zijn vaak een persoonlijke keuze van de karpervisser. De één wil een soepel waadpak, een beetje stretchy, en een ander daarentegen een wat dikkere stuggere variant. Een effenkleur of toch liever een camo print? PVC waadpakken hebben in de karperscene vaak de voorkeur ten opzichte van een neoprene versie. Zo zie je maar wat een keuze!

Wil je het waadpak de gehele dag gewoon op de man dragen dan is een ademende versie geschikt maar zeer kostbaar. Meestal wordt het waadpak opgerold zodat deze ‘springklaar’ staat bij een aanbeet. Bij een neoprene versie is dat lastiger te realiseren. Deze zijn vaak wel warmer.

Zorg er altijd voor dat je het waadpak altijd één of twee maten groter koopt. Dat heeft als voordeel dat je er makkelijker ‘inschiet’ en ten tweede geeft het extra isolatie wanneer je in koud water staat. Een handige wader bag om je waadpak in te vervoeren is ook een must voor degene die een cleane auto wil houden.

Tevens is er bij laarzen de keuze uit types die je mag omvouwen en toch niet gaan lekken maar je hebt ook laarzen waarbij dit absoluut niet mag. Hou hier terdege rekening mee bij de aanschaf van je laarzen. Bij ons in De Tacklebox te Beilen is een ruim assortiment voor handen.

Waarom vissen met een waadpak?

Vissen met een waadpak heeft vele voordelen wanneer je het water in moet om je lijnen uit te werpen of uit te varen met een voerboot. Je kan je onderlijn, uiteraard wanneer het niet te diep is, keurig voor de rieten leggen of juist in een kuiltje. Je kan dan gelijk zien of alles goed ligt.

Heeft mijn pop-up wel voldoende drijfvermogen? Ligt mijn haak wel vrij? Allemaal zaken die er toe doen om de karper te slim af te zijn. Dit zou voor mij alleen al een reden zijn om een waadpak aan te schaffen.

Online een waadpak of een paar laarzen  bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe waadpak of laarzen online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om de door jou aangeschafte kleding uit te testen!

Heb je vragen over welk waadpak of laarzen je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Extra tip: er zijn ook reparatiesetjes te krijgen wanneer je een scheurtje in je waadpak hebt!