Filter opties Showing all 12 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing all 12 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing all 12 results

Stijf onderlijnmateriaal bij De Tacklebox

Op karper vissen met stijf onderlijn heeft behoorlijk wat voordelen ten opzichte van de onderlijnen die van ‘soft’ materiaal gemaakt zijn. Wanneer je over een grote afstand moet werpen in je afstandsvisserij voorkom je met stijf onderlijn materiaal dat jij je onderlijn in de war gooit, en hierdoor geen optimale aaspresentatie kan bieden.

Bij ons in De Tacklebox is een ruim assortiment aanwezig voor de doorgewinterde en niet doorgewinterde karpervisser.

Welk stijfonderlijn materiaal is beschikbaar?

Je hebt de keuze uit bijvoorbeeld fluorocarbon. Dit materiaal is zeer stijf en heeft een lage zichtbaarheid onder water, waardoor het ideaal is voor gebruik als onderlijnmateriaal voor karper. Het is ook bestand tegen schuren en kan worden gebruikt in combinatie met een gevlochten hoofdlijn.

Tevens zou je kunnen kiezen voor een gewone nylonlijn maar deze is niet zo stijf als fluorocarbon. Ook is deze lijn meer zichtbaar voor de karper. En als derde optie, welke meestal gekozen wordt, is het stijve gecoate onderlijnmateriaal. Zorg er wel voor dat je een juiste knoop gebruikt die in verhouding staat met je haak en wanneer je gevlochten lijn gebruikt er dan een niet te dikke knoop ontstaat waardoor je mogelijk veel drijfvuil en of wier op kunt pikken.

Tegenwoordig zijn er ook krimptools en krimps aanwezig waardoor er geen knopen meer nodig zijn. Uitleg hierover nodig? Bel gerust even naar de winkel voor de broodnodige informatie.

Waarom en wanneer vissen met stijf onderlijnmateriaal?

Een vraag die vaak in onze viswinkel gesteld wordt, waarom zou ik met stijf onderlijnmateriaal gaan karpervissen. Welnu, het materiaal zorgt ervoor dat de onderlijn mooi wordt weggedrukt van het lood en dat jouw aaspresentie goed ligt. Dat zorgt voor meer en betere inhaking van de karper. Tevens is het zo dat wanneer er wat witvis met jouw haakaas heeft lopen rommelen, de onderlijn zich beter reset.

Een ander voordeel is dat je het niet zo snel in de war gooit wanneer je grote afstanden moet werpen. Een soepel onderlijn gaat sneller ‘tangelen’. Je kunt het gecoate stijve onderlijnmateriaal vrij eenvoudig strippen middels een stripper van diverse merken. Wanneer je een klein gedeelte achter de haak stript zorgt dit voor een betere inhaking. Tevens zorgt dit ervoor dat het haakaas zich wat natuurlijker gedraagt.

Wil je graag eens overleggen over welke karper onderlijnmateriaal het beste voor jouw visserij geschikt is? Je bent van harte welkom in onze ruime hengelsportzaak DTB om te overleggen met een van onze karper specialisten.

Online stijf onderlijnmateriaal bestellen bij De Tacklebox.

Bestel jij jouw nieuwe karper onderlijnmateriaal online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw nieuwe onderlijnen uit te testen!

Heb je vragen over welk stijf onderlijnmateriaal je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.