Filter opties Showing 1 - 24 of 59 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 59 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 59 results

Leaders bij De Tacklebox

De juiste leader kan er voor zorgen dat je de karper niet verspeelt door lijnbreuk. Omdat elke situatie en elke karpervisser anders is, en op verschillende manieren zijn leader zal inzetten, hebben wij bij De Tacklebox een breed assortiment aan leaders.

Onze collectie leaders is zorgvuldig opgebouwd voor de ware karperfanaat. Een breed assortiment aan leaders in verschillende maten en materiaal zorgen ervoor dat je de juiste keuze kunt maken. Gebruik de leader met het juiste loodsysteem in combinatie met de juiste rig zodat er wel veilig gevist kan worden! Je wil toch niet dat een karper zich bij lijnbreuk niet kan ontdoen van een leader…

Waarom een leader?

Er kunnen zich situaties voordoen waarbij het gebruik van een leader of voorslag onmisbaar is. Bij onderwaterobstakels geeft het jou net even wat extra vertrouwen om de karper bij het obstakel weg te trekken en te landen. Doordat een leader extra dik is en daardoor slijtvaster zal het niet zo snel knappen wanneer het langs een obstakel schuurt zoals mosselen of een brugpijler.

Tevens kun je kiezen voor leaders uit diverse kleuren waardoor het voor de karper lastiger is om ‘de laatste meter’ waar te nemen. Ook zorgt de leader ervoor dat het laatste stukje hoofdlijn en rig mooi plat op de bodem komt te liggen. Uiteraard hangt dit er wel een beetje van af of het een stijve of een soepele leader is. Er zijn zelfs splicable leaders op de markt! Dus kun je er een voorslag zonder knopen van maken. Over visveiligheid gesproken!

Diverse soorten leaders voor verschillende situaties.

Wil je ze in gravel, weed, silt, camo of clear materiaal? Voor ieder is er wel wat van zijn of haar gading. Op sommige (betaal)wateren mag je geen dyneema, voorslagen of leaders gebruiken. Dan adviseren wij van DTB gewoon een dikke hoofdlijn van minimaal 40/100.

Je hebt tegenwoordig ook kant en klare loodystemen met leader. Voor de ‘doehetzelver’ zijn er talloze losse componenten te verkrijgen om je eigen systeem te maken. Of verschillende componenten die compatible met elkaar zijn om het tot één geheel te maken. Dit kan zowel met inline lood als ook met wartel lood.

Je ziet het, er is voor ieder karpervisser wel een systeem bij De Tacklebox te Beilen.

Veilig vissen met leaders

Iedere karpervisser weet inmiddels wel dat het belangrijk is visveilig te vissen. Er zijn  tegenwoordige goede veilige loodsystemen te koop van o.a. Fox, Korda, PB, Nash en PB Products, ESP en Pole Position.

Veilig vissen betekend dat de vis bij lijnbreuk alle lijn en lood eenvoudig kan kwijtraken en enkel de rig overblijft. Dit doe je door je onderlijn niet vast aan je leader of hoofdlijn te bevestigen of te knopen, maar los doormiddel van een visveilig loodsysteem of bijvoorbeeld een helicopter montage.

Leaders bestellen bij De Tacklebox.

Bestel jij jouw nieuwe leader online dan ben je verzekerd van een snelle levering! Heb je vragen over welke leader , lood of systeem je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de karperwinkel voor persoonlijk advies.