Filter opties Showing 1 - 24 of 55 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 55 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 55 results

Rodpods en steunen bij De Tacklebox

Rodpods zijn een prachtig hulpmiddel voor de karpervisserij om je hengels op te leggen, daar waar je door de keiharde grond je banksticks, steunen, niet in de grond kunt krijgen. Het ene water is het andere niet en zeker de oevers niet. De mogelijkheid in Rodpods is enorm.

Wil je ze laag bij de grond, compact, of moet je het water in om daar je Rodpod neer te zetten met de hengels richting de horizon? Er zijn diverse uitvoeringen zoals aluminium, roestvrijstaal, compact, uitschuifbare, tripod en uiteraard diverse kleurstellingen.

Welke Rodpod voor jouw karpervisserij?

Rodpods worden tegenwoordig veel gebruikt voor het vissen op karper omdat het makkelijk en snel is op te zetten, multifunctioneel dus. Vis je vaak met twee hengels of juist meerdere? Je hebt verschillende uitvoeringen dus wil je een rodpod voor twee, drie of zelfs meer hengels dan is dat geen probleem.

Wanneer je meestal aan bijvoorbeeld een kanaal vist dat kan een eenvoudige compacte groundpod versie voor jouw karpervisserij al soelaas bieden. Ga je een keer op een ander groter water vissen en je kunt met de kleine banksticks niet uit de voeten, niet getreurd want de meeste rodpods hebben uitwisselbare banksticks zodat jij er gewoon een langere banksticks onder kunt draaien.

Voor het vissen op grotere wateren waarbij jij het water in moet om daar je rodpod neer te zetten is er ook een ruime keuze aan rodpods zogeheten skypods of je draait er extra lange banksticks, van 36 of 48 inch, onder je huidige rodpod. De RVS uitvoeringen zijn duurzamer maar wat hoger in prijs bij aanschaf. Maak een juiste afweging of je de rodpod vaak gaat inzetten of af en toe. Bij veelvuldig gebruik op ruige rivieren en dergelijke adviseren we bij DTB om voor een zwaardere duurde variant te kiezen.

Wanneer en waarom vissen met een rodpod?

Wanneer je aan het pionieren bent en op een voor jou een onbekend water terecht komt kun je een situatie aantreffen waarbij je de hengelsteunen, banksticks, niet in de harde ondergrond kunt krijgen. Dan is een rodpod de oplossing voor dit probleem.

Rodpods zijn multifunctioneel. Je verwisseld de korte banksticks vrij eenvoudig voor langere banksticks en wanneer je richting de horizon moet vissen om bijvoorbeeld over wierbedden te vissen dan is het advies om je achtersteunen, ook wel backrests genaamd,  te vervangen voor een rod lock of een rod safe achtersteun. Dit voorkomt dat je hengel tijdens een aanbeet van de steunen wordt getrokken. Je zult niet de eerste zijn die achter zijn hengel aan moet zwemmen of varen!

Ook nog een handige feature is dat je de rodpod kan uitschuiven en dat is ook best handig wanneer hengels hebt in verschillende lengtes. Tevens worden de meeste rodpods in een handige draagtas geleverd zodat het heerlijk compact blijft.

Bestel je rodpod of steunen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw Rodpod online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw set up uit te testen!

Weet je niet precies welke keuze je moet maken, neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.