Filter opties Showing 1 - 24 of 97 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 97 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 97 results

Haken bij De Tacklebox

Vissen met karperhaken die niet sterk en scherp genoeg zijn kan het verschil maken tussen wel en niet vangen van een dikke karper. Voor iedere situatie is er voor elke karpervisser wel een geschikte haak. Door de jaren heen hebben wij een prachtige collectie karperhaken weten op te bouwen.

Onze collectie in DTB is opgebouwd voor en door specialisten en bestaat enkel uit topmerken. Met meer dan 100 soorten haken van verschillende grootte op voorraad is er geen enkel karper die niet gevangen kan worden met onze enorme collectie P.T.F.E. gecoate karperhaken van verschillende modellen van diverse merken bij De Tacklebox in Beilen.

Wat is het nut van een scherpe sterke haak?

Bij het vissen op karper wordt steeds vaker gebruik gemaakt van ultra scherpe karperhaken. Dit heeft voordelen maar ook zeker nadelen. In bepaalde situaties ga je voor een kleiner model karperhaak en in specifieke zware moeilijke omstandigheden kies je voor een grotere dikdradige haak.

Het nut is simpelweg minder karpers verspelen en een snellere inhaking. Bij DTB keuze uit gecoate en matte karperhaken. Enkele merken zijn Nash, Solar, Korda, Gamakatsu, Pole Position, PB Product, ESP,FOX en Ridgemonkey.

De juiste keuze haak voor karpervissen?

Uiteraard spreekt het voor zich dat je bij obstakels kiest voor een sterke grotere haak. Tegenwoordig wordt er meer met de maten 2 en 4 gevist dan met maatje 8. Maatje 6 is lekker allround haak die in veel gevallen kan worden ingezet. De grote(re) maten hebben een betere houvast en snijden minder in de bek van de karper, wat de kans op verspelen verkleint!

Voor oppervlakte vissen gebruiken we juist een wat subtielere karperhaak. Ligt er op de bodem veel ‘rotzooi’ zoals kiezels, stenen of mosselbanken, dan zijn de ultra scherpe haken niet de juiste keuze. Deze zullen sneller bot worden of verbuigen wat de kans op inhaking zeker verkleint. Hier is een Wide Gape een betere keuze.

Hebben de vissen zachte bekken wat in warmer wierrijk water veel voorkomt kies dan voor een dikdradige haak. Een truc om je haak nog sneller en effectiever te laten prikken is om er een Shot on the Hook aan toe te voegen.

Tevens zijn er speciale bakjes, Hook Safes, om je haken veilig in om te bergen. En zo zijn er talloze voorbeelden te noemen die om een andere aanpak vragen. Bij De Tacklebox in Beilen geven we jou advies op maat. Veel situaties vragen dus om een andere karperhaak.

Karperhaken bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe karperhaken online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw karperhaken uit te testen!

Heb je vragen over welke haken je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de De Tacklebox voor persoonlijk advies.