Filter opties Showing all 11 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing all 11 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing all 11 results

Freezerbait boilies bij De Tacklebox

Freezerbait boilies zijn heden ten dage nog maar moeilijk verkrijgbaar. Veel karpervissers kiezen tegenwoordig voor het gemak van een ready made en de houdbaarheid. De purist onder de karpervissers vist veelal nog met freezerbaits.

Het verschil van freezerbaits boilies met de kant en klare boilies, de zogeheten (ready made’s) is dat er bij de ready made’s een conserveringsmiddel gebruikt wordt. Tientallen soorten boilies zijn er bij DTB op voorraad zowel freezerbaits als ook ready made’s.

Wat zijn freezerbaits?

Een freezerbait boilie bewaar je in de diepvries bij een temperatuur van -18 graden zodat de groei van bacteriën langzamer gaat en de boilie in feite dus minder snel aan bederf onderhevig is. Feitelijk conserveer je de boilie dus in je diepvries. Een freezerbait boilie wordt op dezelfde manier gedraaid als een ready made boilie met dien verschil dat daar een conserveringsmiddel, meestal MPG, aan wordt toegevoegd.

Ik adviseer om de freezerbait boilies zeker niet langer dan één jaar te bewaren. De kwaliteit gaat dan zeker achteruit en boet in aan voedingswaarde. De verteerbaarheid blijft gewoonweg goed al naar gelang wat voor soort boilie je kiest uiteraard. Doordat we ook met verschillende liquids en smaakmakers in onze freezerbait boilies werken is de attractiviteit nog steeds hoog te noemen. In onze freezerbaits worden geen kleurstoffen gebruikt maar pure ingrediënten die de kleur van de boilie bewerkstelligen.

Waarom vissen met freezerbait boilies?

Vissen op karper met freezerbaits is meestal een persoonlijke keuze van de karpervisser. Dat kan zijn omdat hij zelf zijn boilies maakt en in de diepvries thuis bewaard, zodat hij met een boilie vist waarin hij zelf zijn ingrediënten heeft gestopt en dus precies weet hoe de boilie is opgebouwd.

Een andere reden kan zijn dat hij simpelweg niet met een boilie wil vissen waarin conservering zit omdat hij vindt dat er op langere termijn minder mee gevangen gaat worden. Onze freezerbaits worden vlak voor het sealen ontdaan van lucht en wordt er stikstof in gespoten zodat deze ook buiten de diepvries een week of twee langer bewaard kan blijven. Ook ideaal voor de Frankrijkgangers!

Wanneer je met een boilie vist die opgebouwd is uit melkeiwitten zullen wat sneller bederven dat boilies die uit vismeel bestaan. Dit heeft er mee te maken dat melkproducten simpelweg wat sneller bederven. Vismeel en insectenmeel bevat wat zout en dat is een natuurlijk conserveermiddel en mocht de boilie wat wit uitslaan dan is dat aanvankelijk wat zout in het beginsel.

Wanneer vissen met freezerbait boilies?

Je kunt met onze freezers het gehele jaar aan de slag. Ons aas is zo samengesteld dat het het gehele jaar verteerbaar is. Al naar gelang het jaargetijde en de watertemperatuur kun je de voerhoeveelheden aanpassen naar de dan geldende omstandigheden. Zeker in de winter en het voorjaar (watertemperatuur tot een graad of 14C) kan het lonend zijn om de voerhoeveelheden niet te hoog te maken. Dan opteer je voor iets mindere hoeveelheden omdat je de karper anders te snel verzadigd.

Onze freezerbaits hebben door een uitgebalanceerde samenstelling een perfecte voedingswaarde, een super attractie en optimale verteerbaarheid. Wil je graag eens overleggen over welke freezerbaits het beste zijn voor het type water dat jij bevist? Je bent van harte welkom in onze ruime hengelsportzaak om te overleggen met een van onze karper specialisten.

Online freezerbaits bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe karper freezerbaits online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw nieuwe freezerbaitsuit te testen!

Heb je vragen over welke freezerbaits je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies. Extra tip: combineer je freezerbaits ook zeker eens met Pellets, Particles of Groundbait voor extra attractie.