Filter opties Showing 1 - 24 of 48 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 48 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 48 results

Liquids bij De Tacklebox

Liquids zijn additieven die je boilie een extra boost kan geven om de karper tot azen aan te zetten. Een goed opgebouwde liquid bezit veel essentiële aminozuren wat bijdraagt aan het welzijn van de karper. Bovendien vindt de karper het prettig om binnen te krijgen.

De attractiewaarde zorgt ervoor dat de karper jouw boilies sneller zal vinden en accepteren. De liquids kunnen vrij dik, stroperig zijn maar ook vrij dun. Voordeel van een ‘dunne’ liquid is dat deze snel in je aas zal trekken maar ook sneller de boilie verlaten.

Waarom liquids over je boilies of partikels?

Wanneer je een combinatie maakt van deze twee vloeistoffen, de dunnere en de dikkere liquid kun je dus een snelle attractie creëren, een signaal dus, maar de dikkere vloeistof komt langzamer, trager, uit je boilie waardoor deze dus een langer signaal afgeeft. Dit kan tevens wat extra smaak geven aan de boilies of partikels.

Een liquid triggert de vis en wordt onweerstaanbaar, hij moet het hebben. In de goede liquids zitten ook nog eens een scale aan vitamines waar de karper ook dol op is. De smaken zijn bijna eindeloos. Een bijkomend voordeel is dat je de liquids prachtig kunt combineren naar jouw wensen en dat maakt het net even anders dan die van de andere karpervissers. Wil je liever een zoute liquid dan een zoete, wil je een wat zuurdere of juist een vismeel liquid. Je ziet het, er is zoveel mogelijk.

Wanneer een liquid gebruiken?

Dan rijst de vraag geregeld in De Tacklebox, wanneer gebruik ik een liquid, en kan ik diverse liquids met elkaar mengen? Onder de meeste omstandigheden kun je het inzetten, hou wel rekening met de witvis. En ja, je kunt de liquids combineren. Wanneer de bodem een laagje modder heeft is het wenselijk om de boilies te soaken omdat anders de boilie de grondsmaak krijgt en de kans op een nare smaak toeneemt. Wanneer de boilie volledig is gesoakt kan deze geen geurtjes meer opnemen. Het is net als bij een spons wanneer deze vol zit met water kan de spons geen water meer absorberen.

Je kunt de liquids ook toevoegen aan groundbaits en stickmixen om ze een boost te geven. Overigens zijn de meeste liquids PVA vriendelijk. Een bijkomend voordeel van liquids is dat ze gaan ‘wolken’ en dat trekt de aandacht van de karper, ze denken dat er dan wat te eten valt. Karpers zijn nieuwsgierige dieren! Wanneer je gevoerd hebt zonder er een liquid aan toe te voegen en de aanbeet blijft uit dan is dat het moment om de liquid in te zetten om de karper over de streep te trekken.

Online liquids bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe liquids online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw nieuwe liquid uit te testen!

Heb je vragen over welke liquid je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies. Extra tip: In de winter is een vluchtige liquid zeker een aanrader.