Filter opties Showing 1 - 24 of 47 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 47 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 47 results

Hoofdlijnen bij De Tacklebox

Hoofdlijnen. Wat een keuze in hoofdlijnen is er toch. Wat moet je kiezen? Begrijpelijk dat je er soms even niet uitkomt. Is mijn hoofdlijn wel geschikt voor mijn molen? Is het wel geschikt voor het water dat ik bevis? Moet ik nu een nylon of fluor(o) carbon of nog weer iets anders? Begrijpelijk dat je het even niet weet. Daarom staan wij in DTB klaar voor jou om je van advies te voorzien.

Veel verschillende soorten hoofdlijnen

Hoofdlijnen zijn er in diverse soorten en maten. Weinig rek, meer rek, of juist geen rek. Moet het drijvend, zinkend of semi zinkend zijn? Je ziet het, er is veel keuze. Hieronder alle informatie per type hoofdlijn. Bekijk ook eens deze blog over hoofdlijnen met onze aanbevelingen en tips!

Nylon hoofdlijnen

Nylon, ook wel bekend als monofilament of ‘mono’, is een vislijn die is gemaakt van kunststof vezels. Deze vezel (polyamide) maakt nylon hoofdlijnen extreem soepel en het geeft de lijn z’n karakteristieke rek. Afhankelijk van de samenstelling veranderd dit percentage rek, maar doorgaans dien je bij nylon hoofdlijnen rekening te houden met een rekpercentage van 5 tot 15 procent. Nylon hoofdlijnen zijn dus uitermate geschikt voor het maken van verre worpen en minder geschikt voor het bevissen van grote afstanden.

Fluorocarbon (hybride) lijnen

Fluorocarbon is in feite Polyvinylideenfluoride (PVDF), een zuiver kunststof met perfecte eigenschappen voor de karpervisserij. Naast de lage lichtbrekingsindex (dit betekent dat de lijn onder water nagenoeg onzichtbaar is) heeft dit product nog 1 groot voordeel; fluorocarbon zinkt namelijk als een baksteen. Voor karpervissers die graag vissen met slappe lijnen is fluorocarbon een perfect product. Nog een voordeel is dat er veel minder rek in zit dan bij nylon.

Gevlochten hoofdlijn

Een gevlochten hoofdlijn is een lijn gemaakt van dynema vezels, of een variant daarop. De belangrijkste eigenschap van deze lijnen is dat ze geen rek bevatten waardoor je ze kunt gebruiken voor het bevissen van grote afstanden. Wij adviseren om gevlochten lijn te gebruiken voor afstanden vanaf 100 meter plus of wanneer je obstakels bevist vanaf 50 meter plus!

Welke hoofdlijn is geschikt voor jouw visserij?

Om de juiste hoofdlijn te vinden voor je visserij moet je een aantal zaken goed afwegen. Is mijn molen ervoor geschikt? Vis je op grote(re) afstand of vis je dichtbij? Kun je gebruik maken van een voerboot of moet je juist werpen?

Je kunt kiezen voor een hoofdlijn van nylon, gevlochten of fluor carbon of fluor hybride carbonlijn.

Fluorcarbon is één van de meest zwaardere lijnen. Semi-zinkende gevlochten lijn is zeer geschikt voor o.a. wiervisserij. Vis je met een voerboot dan zal gevlochten een goede optie zijn met een dempende voorslag waar een beetje rek op zit om uitscheuren van de haak te voorkomen.

Vis je op de kleinere wateren zoals visvijvers of de kleinere kanalen zonder obstakels dan hoef je geen voorslag te nemen dan volstaat een nylon lijn al snel. Vis je in een obstakelrijk water dan adviseren wij van De Tacklebox een diameter van minmaal 33/100 nylon en een sterke voorslag.

Ons advies is dat je een niet al te dikke lijn voor je molen moet kiezen wanneer dit bijvoorbeeld een kleiner type molen is. Dit zorgt er voor dat de lijn al kinkend van de molenspoel ‘valt’.

De specificaties staan per hoofdlijn afgebeeld op onze site. Om enkele merken te noemen: Korda, Nash, X-Line, PB Product, Pole Position, FOX en ESP.

Laat je hoofdlijn opspoelen

Kom je in DTB en wil je nieuwe hoofdlijn op jouw molen, dan spoelen wij die handmatig voor je op als extra service mocht je dat zelf niet kunnen of willen! Het aanbod van de diverse hoofdlijnen en voorslagen kun je bij ons op de site vinden: detacklebox.nl

Wil je meer informatie kom dan gerust langs in De Tacklebox in Beilen en wij zullen je onder het genot van een bak koffie voorzien van de juiste informatie.

Online hoofdlijnen of voorslagen bestellen bij De Tacklebox

Je nieuwe hoofdlijn online bestellen, dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel kan genieten van je aankoop. Heb je vragen over welke hoofdlijn je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.