Filter opties Showing 1 - 24 of 93 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 93 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 93 results

Wartels bij De Tacklebox

Wartels en swivels, in allerlei varianten om ze te gebruiken bij verschillende onderlijnen en onderlijnmontages. Heden ten dage zijn alle wartels gecoat en worden de glimmende wartels naar de achtergrond verdrongen. De variaties zijn er teveel om te benoemen.

Alle merken hebben ze in hun assortiment tegenwoordig. Van klein tot groot, met ring en dubbele ring. Zelfs met een bait screw eraan bevestigd zodat je er plastic haakaas, pop-ups en boilies aan kunt bevestigen zonder een baitstop te gebruiken.

Wartels met een speciale insert om in het lood te duwen waardoor er een visveilig systeem wordt gecreëerd. In onze karperwinkel De Tacklebox is de keuze overweldigend.

Welke wartels te gebruiken?

Bij het vissen op karper wordt steeds vaker gebruik gemaakt van wartels met een quick change systeem. Hierdoor kun je lekker snel van onderlijn wisselen en verspeel je weinig tijd om je lijn weer uit te leggen.

Maat 8 is toch veruit de meest gebruikte wartel om in het lood te trekken en om in lead clip te trekken. Inmiddels zijn er ook kant en klare leaders. Uiteraard zijn de wartel er in diverse maten te verkrijgen.

Voor het chodvissen gebruik je chodswivels, voor een Ronnie rig gebruik je een ronnie swivel ook wel spinner swivel genoemd en ga zo maar door. Voor het snelle wisselen van je onderlijn gebruik je een quick change swivel. Je schuift er een anti tangle sleeve overheen en je bent klaar om uit te werpen.

Sommige wartels hebben een extra ring zodat er meer bewegingsvrijheid komt bij de opname van het aas, zeker wanneer je stijf onderlijnmateriaal gebruikt. Wil je een extra zware wartel dan zijn deze in sommige gevallen al voorzien van een rubberen tungsten bead maar je kunt natuurlijk ook Tungsten Putty gebruiken.

Mocht je met een multi rig, chod of D-Rig willen vissen dan is een kleine hook swivel, die je op je haak schuift, de beste optie om je aas aan te bevestigen.

Online wartels of swivels bestellen bij De Tacklebox.

Bestel jij jouw nieuwe karper wartels of swivels online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw nieuwe systemen uit te testen!

Heb je vragen over welke wartel bij welke visserij het beste past en je kunt je niet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.