Filter opties Showing 1 - 24 of 26 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 26 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 26 results

Schepnetten bij De Tacklebox

Het landen van een zware karper vereist topmateriaal en daaronder valt ook zeker je schepnet. De verschillen bij schepnetten zijn groot. Ten eerste het spreidblok wat van degelijk materiaal hoort te zijn anders kan het gemakkelijk breken.

Ten tweede dient de steel stevig te zijn zonder dat het breekt tijdens het scheppen. Ten derde dienen de armen die in het spreidblok komen van uitstekende kwaliteit te zijn. Deze mogen niet hol zijn, anders breekt de arm te snel omdat er veel kracht op komt. Dus daarom vind je bij ons in De Tacklebox een goed en ruim assortiment aan schepnetten.

Welk schepnet voor jouw karpervisserij?

Bij het vissen op karper is een goed schepnet een vereiste. Er zijn verschillende types en diverse afmetingen in ons ruime assortiment. Het meest gangbare model is de 42 inch. Daarna volgt het 46 inch model en er zijn zelfs 50 inch modellen.

Ben jij een statische karpervisser dan is een ééndelig schepnet een optie. Ben je meer een karpervisser die mobiel is dan zal een tweedelige of in en uitschuifbaar model meer jouw voorkeur genieten. Tegenwoordig kiezen de meeste vissers voor een tweedelig of in en uitschuifbaar schepnet vanwege de transportlengte.

Wil je een licht schepnet dan is een carbon versie een goede optie. Er zijn modellen waarbij je de armen uit het spreidblok moet halen voor transport maar er zijn modellen waarbij de armen als het ware loskomen door een knop in te drukken, zodat je de armen naar elkaar toe kan duwen. Dat is een handige optie!

Extra toebehoren voor schepnetten!

Sommige modellen, zoals de Gimson landingsnet Black Deluxe, hebben wat features toegevoegd zoals extra verstevigde randen op het net in de bochten van de armen, zodat deze minder snel zal slijten. Voeg daarbij een clip op de steel toe waar je het net vast in kan klikken, zodat het net niet vast aan de bodem of obstakel komt te zitten, en wanneer je dan het schepnet optilt deze op een bepaalde hoogte los komt zodat je de karper veilig uit het water kan tillen.

Sommige modellen worden met een welded stink bag geleverd. Dat voorkomt stank en water in de auto. Deze welded stink bags zijn ook los verkrijgbaar. Zo zijn er tevens spreidblokken, floaters en losse netten, spare net, te verkrijgen in onze karperwinkel DTB.

Je schepnet bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe schepnet online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om je schepnet te testen!

Heb je vragen over welke schepnet je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.