Filter opties Showing 1 - 24 of 30 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 30 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 30 results

Achtersteunen bij De Tacklebox

Vissen met de juiste achtersteunen kan je behoeden voor het te water raken van je hengel bij een aanbeet. Voor ieder type hengel hebben wij bij De Tacklebox wel een achtersteun voorradig.

Omdat er heel veel verschillende soorten handvaten voor hengels zijn hebben wij gemeend een groot assortiment achtersteunen aan te moeten bieden.

Welke achtersteunen voor jouw hengels?

De Butt Lock, Rod Safe of Bungee Rod lock achtersteunen zijn uniek. Door de  vorm klemt deze achtersteun je hengels goed af. Daardoor zit de achterkant van een hengel muurvast in deze steun. Perfect voor het obstakelvissen. Tijdens het aanslaan zal de steun automatisch open gaan waardoor je zeer snel in aktie kunt komen.

Tevens zijn er diverse achtersteunen van een zacht rubber. De zogenaamde Back Rest, waardoor je handvat van de hengel een goede grip behoudt. De smalle variant van de achtersteunen zijn geschikt voor de zogenaamde Abbriviated en foam hengels. De Large versie zijn uitermate geschuikt voor de Duplon en Kurk hengels.

Zorg er zeker voor dat bij hengels van kurk de achtersteun groot genoeg is maar wel voldoende afklemt anders zou de kurk kunnen indeuken. In onze karperwinkel DTB is er ruim voldoende voorraad om jouw keuze te maken.

Wat is het nut van een achtersteun?

Wat het nut is van een goede achtersteun is vrij eenvoudig. Het zorgt er simpelweg voor dat je hengel niet het water in glijdt tijdens een aanbeet. Zorg er natuurlijk wel voor dat de slip voorop de molen of je baitrunner goed is afgesteld.

De open variant achtersteunen zorgt ervoor dat je de hengel tijdens een aanbeet er vrij eenvoudig uittrekt zodat je de dril kan inzetten. Voor de Lock versies, die meestal worden ingezet bij obstakels, moet je een handeling doen, het losmaken van de elastiek, om je hengel uit de achtersteun te pakken.

Het schroefdraad kan bestaan uit RVS welke niet afbreken tijdens de koudere periode dit in tegenstelling tot de achtersteunen die uit plastic bestaan. Dus hou daar rekening mee tijdens je keuze.

Online achtersteunen bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe karper achtersteunen online dan ben je verzekerd van een snelle levering!

Heb je vragen over welke achtersteunen je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.