Filter opties Showing all 24 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing all 24 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing all 24 results

Gecoat onderlijnmateriaal bij De Tacklebox

Gecoat onderlijnmateriaal biedt veel voordelen om de karper te misleiden als het op presentatie en camouflage aankomt. De keuzes op gebied van gecoat onderlijnmateriaal is ongekend groot. Het assortiment is bij de meeste grote merken ruim voorhanden.

Hoogwaardig materiaal zorgt ervoor dat de karper moeiteloos gedrild kan worden zonder lijnbreuk. Diverse kleuren en voor wat betreft het gecoate materiaal is er een legio aan mogelijkheden om je keuze te maken hoe stijf of juist hoe soepel je rig moet zijn.

Wat is gecoat onderlijnmateriaal?

Gecoat onderlijn bestaat uit een soepele kern, vezels, of een kevlar kern, met daarom heen gewikkeld een stijve buitenkern die gestript kan worden middels een stripper. Je hebt de keuze uit verschillende diameters wat meestal begint bij 15 lbs tot wel 35 lbs.

Gecoat onderlijnmateriaal bezit goed zinkende eigenschappen en is ook schuurbestendig bij de wat dikkere varianten. De trekkracht is hoog van dit product. In De Tacklebox is een ruim assortiment te vinden.

Waarom en wanneer vissen met gecoat onderlijn materiaal?

Een groot voordeel van dit materiaal is dat het je haak wegdrukt van het lood wat een optimale aaspresentatie geeft, zeker bij verre worpen heeft het een anti-tangle effect zeker in combinatie met een anti tangle sleeve. Er is gecoat onderlijnmateriaal welke je middels een krimptool en krimps tot je eigen gewenste onderlijnlengte kan maken.

Over kleuren hoef je je ook niet druk te maken om je onderlijn te camoufleren om de karper aan de vinnen te komen. Zo is er silt, weed, gravel, grey, muddy brown om eens wat te noemen. De meeste gecoate materialen bestaan uit een matte versie wat in de praktijk mooi tegen de bodem wegvalt. Je kunt prachtige variaties aan onderlijnen maken van dit gecoate materiaal zoals een combi rig, D-Rig of een Ronnie rig.

Mijn advies is om het gecoate materiaal het gehele jaar te gebruiken omdat het heel veel mogelijkheden en voordelen biedt. Je kunt het vinden in onze karperwinkel DTB.

Gecoat onderlijnmateriaal bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw gecoat onderlijnmateriaal online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel je eigen waanzinnige onderlijnen kan maken voor fantastische vangsten! Heb je vragen

over welk gecoat onderlijnmateriaal je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Extra tip: Bij een Combi Rig kun je op de overgang van het gestripte naar het gecoate een verzwaring aanbrengen middels kwik change pop up weights of tungsten putty voor een nog betere inhaking.