Filter opties Showing 1 - 24 of 25 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 25 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 25 results

Alles voor Zigvissen bij De Tacklebox

Waarom Zigvissen? Deze vraag wordt ons vraag gesteld omdat veel karpervissers het lastig vinden en het een speciale aanpak vereist binnen de standaard karpervisserij. Juist door af en toe een andere tactiek toe te passen binnen je huidige visserij kan je juist met deze aanpak een aanbeet forceren.

Het is een heel andere discipline die wel wat vaardigheden vereist. Maar éénmaal eigen gemaakt dan zul je af en toe spekkoper zijn ten opzichte van andere karpervissers die deze techniek niet toepassen op momenten dat de karper minder actief is en zich op half water begeeft. In  De Tacklebox is een ruim assortiment Zig-materiaal op voorraad.

Waarom en waarmee zigvissen?

Tegenwoordig wordt de zigvisserij steeds meer ingezet op de momenten dat het niet lekker loopt. Zoals ik hiervoor al aangaf is het een beetje een vreemde manier van karpervissen. Op dressuur water kan de zigvisserij voor een ware omkeer in je visserij zorgen, op de  momenten dat de karper passief is of op ‘half water’ hangt. Het is werkelijk dressuur doorbrekend.

Je materiaal dient wel wat te worden aangepast omdat je voor deze visserij een ander type lijn nodig hebt omdat deze namelijk moet drijven of stijgen. Je hebt hiervoor een floater of zig kit nodig met een hoog drijfvermogen. Afhankelijk van de afstand die je wilt of soms moet halen kun je kiezen uit verschillende groottes. Variërend van een smalle tot een x-large versie. Pas hier je loodgewicht ook op aan zo tussen de 60 en 85 gram is afdoende.

Het spreekt voor zich dat je uiteraard drijvend aas zoals een pop-up met hoog drijfvermogen gebruikt en foam in verschillende kleuren die je eenvoudig middels een zig kit op je haak bevestigd. Ook zijn er veel nepaasjes de zogeheten bugs te verkrijgen in allerlei vormpjes en in diverse kleuren soms ook met een geurtje.

Ook je haak dient te worden aangepast naar een maatje 8 of 10. Deze haakmaat wordt het meest ingezet maar heel af en toe zelfs nog kleiner. Voor het brengen van voer worden vaak spombs gebruikt die je dan heel gericht naast je zig rig kan vissen. Je voer dient dan wat ‘wolkerig en up en down te zijn’ zodat diverse waterlagen voorzien zijn van wat voer.

Waar en welke seizoen vissen met een zigrig?

Het is goed inzetbaar boven wiervelden die je dan met een drop off kit inzet zodat je het lood kwijtraakt en de karper zich lastiger in het wierveld vast kan zwemmen. Leg je zig ook eens in de buurt van een obstakel en zorg dat de slip niet te strak maar ook zeker niet los staat omdat de runs die krijgt keihard kunnen zijn. Karper houdt zich graag op bij obstakels.

Op het grote open water zul je vaak zien dat ze daar ergens midden op het water ver buiten bereik van de karpervissers zijn. Dus kun je het niet afgooien in verband de afstand dan is een voerboot een goede optie.

In de winter zal ik het niet zo snel gebruiken daar de karper zich dan meestal op wat grotere diepte begeeft in verband met de lagere watertemperatuur. De overige seizoenen is het goed om de zigrig in te zetten. Test verschillende dieptes en wanneer je een voerboot of een rubberboot hebt met dieptemeter dan kun je vaak al zien op welke dieptes ze liggen zodat je hier eenvoudig op inspelen kan.

Je bent van harte welkom in onze ruime hengelsportzaak om te overleggen met een van onze karper specialisten.

Online zig rigs bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe karper zig rig online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw zig rig uit te testen!

Heb je vragen over hoe je en zig rig moet inzetten? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Extra tip: combineer je zig rig ook zeker eens met Pellets, Particles of Groundbait voor extra attractie.