Rigs & Lood Categories

Filter opties Showing 1 - 24 of 957 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 957 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 957 results

Rigs en lood bij De Tacklebox

Een goede rig in combinatie met het juiste loodgewicht of loodtype kan ervoor zorgen dat je de karper net even te slim af bent. Het juiste onderlijnmateriaal bepaalt in sommige gevallen het wel of niet vangen van een karper. Onze keuze in rigs, lood en onderlijnmateriaal is teveel om op te noemen.

We hebben alles in huis om goed beslagen ten ijs te komen. Hakenwartelsonderlijnmateriaallood en loodsystemenleadersvoorslagenhoofdlijnen, alles voor zigvissen en nog veel meer. Een zeer breed assortiment is bij ons te vinden van diverse A-merken in onze karperwinkel De Tacklebox.

Welke producten voor je rig, lood en onderlijnmateriaal?

Wanneer je erop uittrekt om de karper achter de schubben te gaan dien je ervoor te zorgen dat je ‘laatste meter’ effectief is. Stevige scherpe haken, sterk onderlijnmateriaal, sterke matte wartels en het juiste loodsysteem en niet te vergeten de kleinste details maken soms het verschil door beads en of putty te gebruiken op je onderlijn zodat de mooi vlak op de bodem ligt.

Op je haak kun je eventueel rig rings gebruiken voor een sliding hair rig. Diverse soorten sleeves van reguliere tot tungsten van weed tot silt. Talloze endtackle om te gebruiken zoals je ziet om de perfecte onderlijn te maken.

Lood is er in verschillende varianten die je zorgvuldig moet kiezen bij je visserij. Zo is een distance lood verder te gooien dan bijvoorbeeld een flat pear of grippa. Het lood kun je aanschaffen in zowel inline als de wartel variant. Hou hier dus rekening mee!

En wat betreft onderlijnmateriaal is er keuze uit soepel, semi stiff of stiff materiaal. Stiff staat voor stijf. Het onderlijnmateriaal bestaat uit hoogwaardig materiaal en is er in camo, silt, weed, gravel van diverse merken zoals Korda, PB Products, Pole Position, ESP, Nash of Fox.

Welke rigs te gebruiken voor je karpervisserij?

Wij geven advies op maat als iemand vraagt van welke onderlijn c.q.  rig hij of zij moet gaan gebruiken. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en door het overweldigende aanbod soms onoverzichtelijk. Expertise is hier dus gewenst. Mijn stelregel is; hou het eerst eenvoudig anders verdwaal je mocht je nog niet veel kennis van onderlijnen of zelf onderlijn maken hebben.

Voor de normale visserij zonder obstakels voldoet een basic rig aan alle eisen. Wil je graag op of in wierbedden vissen dan is het raadzaam om over te schakel naar een Chod-Rig met een wat lichter loodgewicht zo tussen de 35 en 50 gram.

Heb je een redelijk harde bodem met wat kleine steentjes of takjes en blad op de bodem dan is een Ronnie of Spinner Rig zeker een aanrader. Zwemt de karper op ‘half water’ dan zou je ook een Zig Rig eens moeten inzetten. Het levert soms net even de éne bonuskarper op.

Wannneer dikker materiaal te gebruiken?

Eigenlijk is dit heel simpel te beantwoorden. Bij obstakels zoals viaducten, bruggen, stenen en bomen, maar alleen met visveilige systemen waarbij het lood over de voorslagen kan en het lood gedropt wordt, zodat de karper zich te allen tijde van de onderlijn kan ontdoen.

Bovendien zou ik mijn haakmaat aanpassen naar dikdradige haken die vaak te verkrijgen zijn vanaf maat 4. Dit voorkomt uitscheuren wanneer de karpers zachte bekken hebben.

Online Endtackle bestellen bij De Tacklebox

Je kunt je onderlijnmateriaal en alles voor je Tacklebox online bestellen en dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat jij je eigen onderlijnen kunt knopen!

De Tacklebox heeft alles voor jouw als karpervisser. Of je nu een beginner of een vergevorderde visser bent. Bij ons bestel je veilig en gemakkelijk, ook als je in België woont. Jouw artikelen worden binnen twee werkdagen bezorgd door DHL. Bestel je voor een bedrag boven de 50 euro, dan nemen wij de bezorgkosten voor onze rekening.

Heb je vragen over welke Endtackle je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Is er onverhoopt iets niet naar wens, dan kun je natuurlijk ruilen of een ander artikel krijgen. Service is voor ons heel belangrijk, net als voor jou. Graag tot zien in onze winkel in Beilen of online, in onze karper webshop.