Filter opties Showing 1 - 24 of 30 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 30 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 30 results

Chod materialen bij De Tacklebox

Met onze Chod materialen heb je alle producten voor handen om de perfecte chodrigs en leaders te maken.

Je kunt een chod rig op verschillende manieren bevestigen. Zo kun je dit op je hoofdlijn zetten maar ook op een dikkere leader. Voor beide presentaties zijn er diverse hulpmiddelen om de chod materialen aan te bieden. Zo kun je zelf je chod leaders maken maar om het makkelijk te houden hebben diverse merken al kant en klare leaders in hun pakket.

Waarom vissen met chod materialen?

Bij het vissen op karper komt op sommige wateren dressuur voor en dan is een afwijkende en subtiele aanbieding van een chod rig in sommige gevallen een goede oplossing. Het kan het verschil maken tussen blanken en vangen. Vaak gaan de moeilijk vangbare karpers voor de bijl met zo’n afwijkende aanbieding van je aas. Pakken is hangen!

Een pop-up is een drijvende boilie die in verschillende smaken en diameter verkrijgbaar is, en deze worden middels een bait floss aan een wartel, die weer op de haak bevestigd is, aangeboden. Ook kun je in plaats van een aanbieding door middel van bait floss een bait screw, eventueel met extra ring, op je lijn zetten om je pop up aan te bieden. Het mooie van de chod materialen en zijn chod rigs is dat het visveilig is zodat er bij lijnbreuk geen belemmering is om het lood te verliezen.

Wanneer vissen met chod materialen?

Wanneer moet of kan ik een chod rig aanbieden is een vraag die nog al eens in onze karperwinkel de Tacklebox voorkomt. Het antwoord is redelijk simpel; altijd! Dit antwoord krijgt verderop een kleine nuance.

Karper pop ups vallen namelijk een stuk meer op dan gewone boilies en zullen daardoor eerder opvallen voor de karper. Natuurlijk kan het gebruik van pop ups karper op sommige dressuur wateren ook averechts werken, slimme karpers zijn in dit geval beter met gewoon haakaas of boilies te vangen.

Nu komen we op het punt in welk jaargetijde je met chod materialen vist. Je kan de chod rig het gehele jaar inzetten maar wij hebben gemerkt dat er in de zomer bij hoge of hogere  watertemperaturen er toch een hoger percentage losschieters is. Dus ons advies is om dan een andere aasaanbieding te gebruiken.

Bij modderige bodems is een chod rig bijna een must. Het aangeboden haakaas valt mooi op voor de nieuwsgierige karper en blijft goed zijn geur afgeven. Maar nog een groter voordeel is dat je haakpunt vrij blijft. Uiteraard spreekt het voor zich dat je deze aaspresentatie te allen tijde op een harde bodem kan inzetten.

Wil je graag eens overleggen over hoe jij het beste jouw chod materialen kan inzetten voor het type water dat jij bevist? Je bent van harte welkom in onze ruime hengelsportzaak om te overleggen met een van onze karper specialisten.

Online Chod materialen bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe karper chod materialen online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw nieuwe chod materialen uit te testen!

Heb je vragen over welke chod materialen je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.