Filter opties Showing all 14 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing all 14 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing all 14 results

Hakenslijpers bij De Tacklebox

Hakenslijpers voor nog scherpere haken. Voor velen kan een haak niet scherp en dun genoeg zijn terwijl een ander ze al scherp en dun genoeg vindt vanuit de verpakking.

Je kunt ze zelf handmatig slijpen maar ook zijn er tegenwoordig al modellen die voorzien zijn van een batterij met of zonder USB aansluiting, zodat deze automatisch geslepen kunnen worden. Van een eenvoudig slijpsteentje tot aan de vol automatische slijpset, het is voor de karpervisser een welkome aanvulling in zijn of haar tacklebox. Bijkomende producten als extra aanvulling zoals zuurvrije vaseline in de vorm van een stift, of een loep, zijn veelal los verkrijgbaar. Ook in onze karperwinkel DTB.

Waarom een hakenslijper en het nut ervan!

Wie heeft er heden ten dage geen hakenslijper in zijn tas zitten? Een supergave tool om je haken nog scherper te maken voor het nog sneller prikken van de karper. Wanneer je haak tijdens het vissen te bot is zul je gewoonweg enkele karpers missen doordat je ze eenvoudigweg niet haakt. De karper schudt zijn kop en de haak zal niet in het vlees penetreren. Een gemiste kans. Daarom hebben diverse merken een aantal jaren gemeend om een supergave hakenslijper uit te brengen.

Wanneer je de haakpunt niet scherp genoeg (meer) vindt dan kun jij je haak op een snelle manier weer scherp maken. Je kunt hiervoor gebruik maken van een eenvoudig slijpsteentje die gemakkelijk in je tacklebox past tot een meer luxere uitvoering. Denk hierbij aan een uitvoering die door middel van een motortje wordt aangedreven of een stevig in de hand liggende handgreep, ook wel vice genaamd. In enkele seconden is je haak weer superscherp en hoef je niet steeds van onderlijn of rig te wisselen.

Waar op te letten bij het vissen met een ultrafijne scherpe haak!

Vaak levert een superscherpe haak ook wat extra bijvangsten op maar ook de runs van een karper zullen gaan toenemen omdat ze sneller prikken. Let er wel goed op dat je de geslepen haak niet té dun maakt doordat de haakpunt dan te snel bot of krom wordt. Op een schone bodem is een ultrafijne haakpunt geen probleem maar op een bodem die stenen of veel mosseltjes herbergt is het niet aan te raden.

Wanneer je de haakpunt geslepen hebt voorzie deze dan van een beetje zuurvrije vaseline zodat de haakpunt minder snel gaat roesten. Dit middel is los verkrijgbaar in een potje of in een stift vorm in verschillende kleuren.

Je nieuwe hakenslijper bestellen bij De Tacklebox

Je kunt je hakenslijper of hakenslijperset en andere hulpmiddelen online bestellen en dan ben je verzekerd van een snelle levering. Heb je vragen over welke producten je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in De Tacklebox voor persoonlijk advies.