Filter opties Showing all 19 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing all 19 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing all 19 results

Voorslagen bij De Tacklebox

Voorslagen. Wat een assortiment in voorslagen is er toch. Wat moet je kiezen? Begrijpelijk dat je er soms even niet meer weet. Is mijn voorslag wel geschikt voor de hoofdlijn? Is het wel geschikt voor het water dat ik bevis? Moet ik nu een soepele of stugge nylon of fluor(o) carbon voorslag of nog weer iets anders? Begrijpelijk dat je het even niet weet. Daarom staan wij in DTB klaar voor jou om je van advies te voorzien in onze karperwinkel.

Welke voorslag is geschikt voor jouw visserij?

Voorslagen zijn er in diverse soorten en maten. Weinig rek, meer rek, of juist geen rek. Diverse diameters is tegenwoordig ook geen probleem.

Om de juiste voorslag te vinden voor je visserij moet je een aantal zaken goed afwegen. Is mijn hengel dempend genoeg om de klappen van de karper op te vangen? Zo nee, dan kies je voor een zachtere meer dempende voorslag, zo ja dan kun je voor een hardere variant kiezen. Dit voorkomt het uitscheuren van de haak.  

Vis je op de kleinere wateren zoals visvijvers of de kleinere kanalen zonder obstakels dan hoef je geen voorslag te nemen dan volstaat een nylonlijn al snel, tenzij je wilt dat de ‘laatste meters snel afzinken. Vis je in een obstakelrijk water dan adviseren wij van De Tacklebox een diameter van minimaal 33/100 nylon en een sterke voorslag.

Soorten voorslag voor karper

Je kunt kiezen voor een voorslag van kevlar, of fluor carbon of fluor hybride carbonlijn of zelfs dyneema. Fluorcarbon is één van de meest zwaardere materialen. Tevens zijn er ook camo voorslagen verkrijgbaar.

Voorslag knopen en opspoelen

Zorg er voor dat tijdens het opspoelen van je hoofdlijn er voldoende ruimte overblijft om je voorslag erbij op te spoelen. Dit voorkomt dat de lijn ‘eraf’ valt. Bij werpen is het verstandig om rekening te houden met de voorslagknoop! Een te dikke voorslagknoop zal de lijn afremmen en komt dus minder ver. Het aanbod van de diverse voorslagen en hoofdlijnen kun je bij ons op de site vinden: detacklebox.nl

De specificaties staan per voorslag afgebeeld op onze site. Om enkele merken te noemen: Korda, Nash, X-Line, PB Product, Pole Position, en Fox.

Wil je meer informatie kom dan gerust langs in De Tacklebox in Beilen en wij zullen je onder het genot van een bak koffie voorzien van de juiste informatie.

Je kunt ons altijd even bellen of een email sturen voor verdere informatie.

Online voorslagen en hoofdlijnen bestellen bij De Tacklebox.

Je nieuwe voorslag online bestellen, dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel kan genieten van je aankoop. Heb je vragen over welke voorslag je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de karperwinkel voor persoonlijk advies.