Filter opties Showing 1 - 24 of 28 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 28 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 28 results

Foudralen bij De Tacklebox

Foudralen in diverse uitvoeringen, afmetingen en kleuren zijn er beschikbaar voor iedere karpervisser. We hebben door de jaren heen een uitgebreid assortiment aan foudralen opgebouwd. Voor iedere karpervisser is er een geschikt foudraal. Foudralen met zijvakken of juist zonder zijvakken. Foudralen met camo print of wil jij juist een geen camo print, dan is er wel een foudraal in de khaki of groene kleur voor jou. Wil je een foudraal voor één hengel, twee of meer hengels bij ons in DTB kun je het vinden.

Verschillende foudralen maken de keuze niet eenvoudiger. Tevens zijn er tegenwoordig foudralen van een hoge kwaliteit met stevige YKK ritsen wat een langere levensduur garandeert. Bij ons in De Tacklebox kun je wel slagen.

Welk foudraal moet je voor jouw hengel hebben?

Bij het vissen op karper wordt steeds vaker gebruik gemaakt van kleinere hengels te weten de 6, 9 en 10 ft hengels. Hoogstwaarschijnlijk zal je huidige oudere foudraal niet passen bij de hengels die je nu hebt. Heb je een tweedelige 9 of 10 ft hengel dan zal je foudraal er ander uit komen te zien dan wanneer je een uitschuifbare hengel hebt. Dit heeft te maken met de afstand die er gecreëerd wordt waardoor je molen niet in het molenvak terecht komt. Hou daar dus rekening mee met de aanschaf van je foudraal.

Mocht je handgebouwde hengels dan kan er zich ook een probleem voordoen daar de cone’s je hengellengte zo vergroten dat het net niet past. Let daar dus goed op bij de aanschaf. Heb je een 13 ft hengel voor afstandsvisserij of penvisserij, ook daar zijn de juiste foudralen voor te krijgen bij ons in de De Tacklebox. Je kunt tegenwoordig kiezen voor een enkel foudraal, of voor twee, drie of meerdere hengels. Lekker compact en eenvoudig mee te nemen.

Wat is het nut van een goede foudraal?

Een vraag die vaak in onze karperwinkel gesteld wordt is: welk foudraal moet ik hebben voor mijn hengels. Wij kijken naar diverse facetten van zijn of haar karpervisserij en stemmen daar op af. Tevens mag de vraag niet achterwege blijven wat de behoefte van de klant is. Daar spelen wij op een correcte wijze op in. Het juiste advies zorgt ervoor dat beide partijen uiteindelijk tevreden zijn.

Een wat duurde foudraal is meestal wat duurzamer dan de goedkopere range. De stof is dunnen en de ritsen zijn simpelweg vaak van mindere kwaliteit. De duurdere foudralen zijn vaak dubbele gestikt en dubbelwandig. Een foudraal voorkomt beschadigingen aan je hengel en molen. Mocht je de lijn en het lood aan je hengels willen laten tijdens transport, dan is een leadband uitermate geschikt om beschadigingen van de lak aan je hengel te voorkomen.

Online een foudraal bestellen bij De Tacklebox.

Bestel jij jouw nieuwe foudraal online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw nieuwe luggage uit te testen! Heb je vragen over welke tas je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.