Filter opties Showing all 16 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing all 16 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing all 16 results

Onthaakmaakmatten bij De Tacklebox

Onthaakmatten bieden extra bescherming aan de karper. Deze onthaakmatten zijn er in diverse uitvoeringen. Afmetingen zijn heel divers en zo zijn ze te koop in verschillende kleuren. We hebben door de jaren heen een waanzinnig assortiment aan onthaakmatten opgebouwd. Voor iedere karpervisser is er wel een geschikte onthaakmat. 

Onthaakmatten die aan de bovenkant open zijn zonder een bijbehorende afdekking aan de bovenkant hebben niet de voorkeur omdat de karper eruit kan ‘springen’of glijden. Feitelijk is het zo hoe groter hoe beter omdat de karper dan voldoende ruimte op de onthaakmat heeft zonder dat de karper dan beschadigd. Bij ons in De Tacklebox kun je wel slagen.

Welke onthaakmat voor jouw karpervisserij?

Onthaakmatten zijn er in verschillende vormen. Wil je veel verkassen en heb je weinig ruimte in je auto dan heb je de opblaasbare of opvouwbare onthaakmatten. De opvouwbare zijn vaak gewoon plat en daar kan een karper redelijk gemakkelijk vanaf glijden.

Tegenwoordig zijn er ook mooi opvouwbare matten die na het in elkaar zetten een goed opstaande rand hebben. Dit heeft wel de voorkeur van ons als DTB crew.

De opblaasbare versies zijn vaak iets duurder in aanschaf maar hebben als voordeel ook weer dat er weinig ruimte nodig is. Wij adviseren dan ook als Tacklebox een dikke bodem bij de aanschaf van je onthaakmat zodat de gezondheid van de karper niet in het geding komt. Ook heb je nog de keuze uit diverse cradles waarvan de poten in hoogte verstelbaar zijn zodat je niet zo diep hoeft te bukken. Deze zijn ook opvouwbaar wat de ruimte weer ten goede komt.

Veel onthaakmatten hebben tegenwoordig ook een extra tool in de vorm van een matje waar je met beide knieën op kunt zitten zodat je droog blijft mocht de ondergrond nat zijn. Ook voorkomt het dat wanneer je met een waadpak aan zit er een scheurtje in kan komen mocht er een scherp voorwerp op de grond liggen. Het materiaal is meestal van hoogwaardige kwaliteit en droogt snel. Vaak worden ze ook nog geleverd met een tas zodat je deze makkelijk kunt transporteren.

Wat is het nut van een goede onthaakmat?

Voor sommige karpervissers is het toch nog best moeilijk om de juiste onthaakmat te kiezen. Wij kijken naar diverse facetten van zijn of haar karpervisserij en stemmen daar op af. Het juiste advies zorgt ervoor dat beide partijen uiteindelijk tevreden zijn. Een wat duurdere onthaakmat is meestal duurzamer dan de goedkopere range.

Het nut van een onthaakmat is dat de karper er veilig op kan liggen zonder inwendig letsel op te lopen wanneer de karper begint te ‘klappen op de mat’. Ook kun je even pauzeren tijdens het fotograferen van je vangst en de karper op de mat omdraaien, zonder deze te beschadigen, om de karper van de andere kant te fotograferen. Want uiteindelijk ben jij de verantwoordelijke van de karper.

Wil je graag eens overleggen over welk onthaakmat het beste is voor jou dan ben je van harte welkom in onze ruime hengelsportzaak De Tacklebox om te overleggen met een van onze karper specialisten.

Online een onthaakmat bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe onthaakmat online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw vangst op de onthaakmat te leggen! Heb je vragen over welke onthaakmat je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Extra tip: ook zijn er waterdichte tassen, stink bags, te koop waarin je onthaakmat kunt stoppen zodat je auto verschoont blijft van water en stank!