Filter opties Showing 1 - 24 of 51 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing 1 - 24 of 51 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing 1–24 of 51 results

Aligners en krimpkous bij De Tacklebox

Het toepassen van line aligners en of krimpkous zorgt voor een betere ínhaking’ van de karper. Dit kan het verschil maken tussen vangen of lossen van de karper.

In sommige situaties wil je een korte line aligner en bij andere omstandigheden juist een langere line aligner. Wij hebben een grote collectie kant en klare aligners die direct zijn te gebruiken. Wil je de aligners zelf op maat maken of er juist een andere vorm aan geven dan is krimpkous een geweldige oplossing.

Ook dragen ze tegenwoordig de naam flippas, kicker of kickers. Tegenwoordig zijn ook bijna alle kant en klare onderlijnen voorzien van een line aligner. Alle grote merken zoals Fox, PB Products, Pole Position, Korda en Nash hebben dit in hun assortiment.

Wat zijn aligners of krimpkous?

Aligners, flippas of kickers zijn een eenvoudig hulpmiddel om je haak sneller en effectiever te laten draaien waardoor de inhaking beter is en je minder snel een karper verspeelt.

Je hebt line aligners en kickers in verschillende maten, kleuren, vormen en types. Maak jezelf line aligners van krimpkous dan moet je de krimpkous stomen terwijl deze op de haak is geschoven en kun je de gewenste grootte en vorm zelf bepalen tijdens het stomen. Wanneer de gewenste vorm is bereikt haal je de krimpkous bij de stoom vandaan en kan het afkoelen. De aligner behoudt de vorm en is klaar voor gebruik.

Bij kleine haken wordt meestal de lengte van de aligner wat langer en bij langere haken een kortere aligner. Bij een zwaardere variant van de aligner wordt tungsten gebruikt waardoor de haak plat op de bodem ligt. Mocht je het nog iets willen verfijnen dan gebruik je een ‘shot on the hook’. In De Tacklebox is alles op voorraad.

Waarom vissen met een line aligner?

Vele karpervissers weten inmiddels wel dat een line aligner zorgt voor een betere en snellere inhaking. Wanneer de verhouding niet juist is tussen haaklengte en de lengte van de krimpkous of line aligner dan zul je merken dat de haak welke te  diep in de bek gehaakt is ‘gaat lopen’ en voor lossers zorgt. Dit gaat vaak gepaard met een verkeerde haakkeuze.

Vaak zijn haken zoals longshanks of wide gape haken hier debet aan omdat de verhouding met de line aligner onjuist is, dus hier het advies om bij dit type haak de line aligner niet te lang te maken!

Ook is hier soms het aasgedrag van de karper schuldig aan en kun je simpelweg niet alles uitsluiten. Mocht je met fluor pop-ups of nep aas vissen dan kun je die ook prima combineren met gekleurde kickers.

Wannneer en met welke line aligners te vissen?

Persoonlijk vis ik nooit meer zonder een line aligner. Ik gebruik ze het gehele jaar tijdens het karpervissen. Soms voor het snelle werk pak ik een kant en klare en wanneer ik mijzelf rust gun gebruik ik krimpkous. Deze kan ik dan aan mijn eigen wensen maken en inzetten.

Voor de haakmaat 1 tot en met 5 gebruik ik meestal krimpkous in de maat 2,4 mm, large,  en bij haakmaat 6 tot en met 8 medium 1,6 mm. Voor nog kleinere haken bestaat er ook een variant small en x-small.

De line aligners en krimpkous zijn er in de kleuren weed, gravel, silt, clear en clay. Pak de kleur zoals jij je onderlijn wilt camoufleren. Wil je graag meer weten over het inzetten van aligners om meer karper te vangen? Je bent van harte welkom in onze ruime karperwinkel om te overleggen met een van onze karper specialisten.

Line aligners of krimpkous bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe karper line aligners of krimpkous online dan ben je verzekerd van een snelle levering zodat je snel naar de waterkant kunt om jouw onderlijn uit te testen!

Heb je vragen over welke haken in combinatie met krimpkous of line aligners je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.