Filter opties Showing all 8 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs
Filter opties Showing all 8 results
Sorteer op
Filter op Merk
Filter op Prijs

Showing all 8 results

Weighslings bij De Tacklebox

Weighslings, retention of retainerslings ieder merk heeft zo zijn eigen benamingen en zijn een vast onderdeel in de karpervisserij geworden. Iedere karpervisser heeft wel één of meerdere weighslings en de daarbij behorende hulpmiddelen in zijn of haar bezit. De weighslings worden niet alleen voor het wegen gebruikt maar ook voor het tijdelijk bewaren van de gevangen karper.

Weighslings voor het veilig bewaren van de karper!

Weighslings worden vaak gebruikt om even tijdelijk de gevangen karper in te bewaren zodat de karper even kan bijkomen na de dril. Dat kan uiteraard natuurlijk ook in een bewaarzak. De bewaarzakken komen doorgaans dieper te liggen. De weighslings of weegzakken zijn meestal voorzien van een aantal drijvers zodat de vis hoog in het water ligt.

Let er bij de aanschaf goed op dat de door jou gekozen weighsling ruim voorzien is van de mogelijkheid dat er voldoende water en zuurstof inde weighsling kan komen. Dit kun je zien aan de zijkanten van de weighsling die dan voorzien is van voldoende openingen middels enkele gaasvoorzieningen. De meeste weighslings zijn zelfs voorzien van een extra gekleurde drijver aan een touw dat mocht de weighsling los raken je deze weer makkelijk kunt traceren.

De meeste weigslings hebben een ritssluiting aan de bovenkant en in sommige gevallen worden er musketonhaken gebruikt. Je hebt de gewone groene uitvoeringen van diverse merken en ook zijn er verschillende camo uitvoeringen. In De Tacklebox is een ruim assortiment aan weighslings.

Je bent van harte welkom in onze ruime hengelsportzaak om te overleggen met een van onze karper specialisten.

Veiligheid en welzijn van de karper.

Te allen tijde staat de veiligheid en het welzijn van de karper voorop. Nadat de karper is gevangen leg je tijdens het wegen voor de zekerheid er een onthaakmat onder dat mocht er iets misgaan de onthaakmat ervoor zorgt dat de karper niet beschadigd.

Wanneer de karper in de weighsling zit zorg er dan voor dat de karper continue wordt natgehouden. Dit voorkomt beschadiging. Zet tijdens het fotograferen gewoon een emmertje water naast je neer. Zeker in de warmere periode is dit een must en bij de winterse omstandigheden erg voorzichtig zijn ivm bevriezing van de kieuwen.

Online een weighsling bestellen bij De Tacklebox

Bestel jij jouw nieuwe karper weigsling online dan ben je verzekerd van een snelle levering! Heb je vragen over welke weighslingt je moet kiezen? Neem contact met ons op via telefoon, email of kom langs in de winkel voor persoonlijk advies.

Extra tip: bewaar de door jou aangeschafte weighsling in de daarvoor bestemde stink bag of stink sleeve zodat er geen onaangename geuren in de auto achterblijven!