De beste Polariserende Bril voor jou Reactie plaatsen

De zomerperiode is natuurlijk hét moment om de karpers op te speuren. Door de hoge temperaturen laten de vissen zich immers sneller zien en dat maakt het karpervissen in deze periode weer net ietsje gemakkelijker. Een goede polariserende zonnebril is dan ook een must-have! Niet alleen om vis te spotten, maar ook ter bescherming van je ogen tegen schadelijk uv-licht. Maar welke moet je nou kiezen in welke omstandigheden? Wij vertellen het je graag!

Polariserend

Polariserend is een technische naam die door bijna alle brillenfabrikanten wordt gebruikt in de vorm van een speciale laag die over de glazen van een zonnebril zit. Deze speciale coating neemt de schittering van het water weg, waardoor je als het ware ‘dieper’ in het water kijkt en je dus eerder de donkere schim van een karper kunt waarnemen.

Deze video geeft wel aan wat een verschil een goede polariserende zonnebril maakt!

Diverse lenzen

Bij De Tacklebox hebben we een ruime collectie van deze Polariserende brillen. Zo hebben we 10 verschillende types van de populaire Fortis zonnebrillen op voorraad en sinds kort ook de extreem duurzame WileyX brillen. Maar welke is nou het meest geschikt voor welke situatie? We leggen het je graag uit!

In principe zijn er drie veelvoorkomende kleuren lenzen; bruin, geel en grijs. Elke kleur is specifiek gemaakt voor bepaalde lichtomstandigheden.

Geel/Amber

Deze kleur is speciaal gemaakt voor scherpste zicht in donkere omstandigheden, dus bij bewolking of ’s avonds. Deze brillen worden naast het vissen ook veel gebruikt tijdens het autorijden.
Een populair model met de lenzen is de Fortis Eyewear Strokes Sunglasses. De Strokes Zonnebril is een van de nieuwe modellen van Fortis Eyewear. De bril is voorzien van een hoogwaardig en mooi montuur en beschikt over enorm goede polariserende glazen.

De Fortis Strokes zijn niet alleen erg handig maar ook nog stylish uitgevoerd!

Bruin

De kleur versterkt het contrast waardoor je sneller karper zal kunnen waarnemen. Ook zijn de geschikt voor bijna alle lichtomstandigheden, van bewolkt tot behoorlijk felle zon. Je kan ze dus ook als ‘normale’ zonnebril dragen en profiteren van de goede polariserende eigenschappen zodra je bij het water komt.

We hebben meerdere brillen met bruine glazen in het assortiment, maar het meest innovatieve model in deze klasse is de Fortis Bays Switch. De Fortis Bays Switch is een unieke zonnebril. Het klassie bays frame maakt de bril herkenbaar voor iedereen, maar de glazen in deze switch variant zijn anders dan je van de normale Bays serie gewend bent. De bruine kleur van deze brilglazen veranderd zodra de lichtomstandigheden veranderen. Bij bewolkt weer worden de glazen lichter, en bij helder weer worden de glazen donkerder. Met de Bays Switch heb je dus in alle omstandigheden de perfecte bril.

De unieke Fortis Switch verkleurt in fel zonlicht voor optimale bescherming en zicht.

Grijs     

Grijze lenzen zijn ook veelvoorkomend en komen het best tot hun recht in felle lichtomstandigheden. Voor de zomer die voor de deur staat zijn deze dus zeker een aanrader! Ook blijven de kleuren natuurlijker dan bij gekleurde lenzen wat in sommige gevallen ook een voordeel kan zijn.

De bestverkochte brillen met grijzen glazen zijn bij DTB de Fortis Junglist en de Fortis Smoke Bays; een modern model van deze Engelse grootmacht op het gebied van fancy en kwalitatief hoogstaande brillen. Met keuze tussen een groen of grijs montuur hebben deze brillen ook nog eens coole looks!

De Fortis Bays, een veelzijdig model welke je ook gerust in het dagelijks leven kan dragen.

Wil je eens iets anders dan de Fortis brillen proberen? Kijk dan eens naar de nieuwe Wiley X Nash Pol Grey Matte Black Frame. Het montuur van deze bril is strak afgewerkt en ook nog eens onverwoestbaar net als de glazen. De poten van de bril kun je namelijk helemaal naar buiten buigen zonder dat deze kapot gaan en het glas is onbreekbaar. Ook over de vormgeving is goed nagedacht, de bril schermt namelijk je ogen volledig af waardoor er geen licht bij kan komen. Op deze manier heb je dus geen last van licht aan de zijkant en kun je je optimaal focussen op het water.

De Wiley X brillen zitten zeker in een hogere prijsklasse dan de brillen van Fortis, maar uit alle goede reviews kunnen wij opmaken dat deze brillen ook vele jaren mee gaan en perfect hun werk doen.

Naast de bovengenoemde brillen hebben we nog veel meer Polariserende zonnebrillen bij De Tacklebox. Nu je weet welke bril het het meest geschikt is voor welke situatie wordt de keuze alweer een stuk makkelijker! 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *