Top 10 Endtackle Tips voor het najaar Reactie plaatsen

Het najaar is aangebroken en dat is goed te merken. Iedereen is druk bezig om met zijn/haar najaarsvisserij. Ook in onze winkel en webshop is het lekker druk! De focus bij de najaarsvisserij ligt voor veel karpervissers logischerwijs op aas. Begrijpelijk, want de karpers zijn hongerig en druk bezig met het opbouwen van reserves voor de winter. Toch is het ook belangrijk om je rigs in deze periode wat extra aandacht te geven. De karpers staan op scherp omdat ze vanaf het voorjaar massaal belaagt zijn. Een scherpe rig of een goed loodsysteem kan nu het verschil maken! En daarom zetten wij in deze update 10 vette end tackle producten in de spotlights. Check ze maar eens en maak je najaarsvisserij weer ietsje effectiever.

Veilig loodsysteem

Strategy Central Shocker System
Het Central Shocker System Action Pack van Strategy is een veelzijdig en innovatief inline loodsysteem. Het lood is voorzien van een uniek ontwerp en een speciale insert, hierdoor zal de rig het lood verlaten vanuit het centrale punt. Met behulp van de speciale wartel die naadloos op de insert aansluit kun je een shocker effect creëren. Door dit shocker effect wordt dit systeem ook erg visveilig, bij lijnbreuk kan de vis zich namelijk ontdoen van de leader of hoofdlijn en zal alleen de rig achterblijven.

Één van de veiligste systemen op de markt en in onze winkel

Vlijmscherpe haken

Korda Kamakura
De nieuwe Kamakura Hooks van Korda zijn machinaal geslepen na het productie proces. Hierdoor zijn de haakpunten vlijmscherp!! De scherpe en lange punt zorgt ervoor dat de haak nog sneller prikt. Ook zal de haak sneller penetreren waardoor de haak snel vlees pakt. De Kamakura haken zijn verkrijgbaar in het populaire Krank model en de bekende Wide Gape.

Veel scherper gaat het niet worden!

Vissen bij obstakels?

Solar Tackle Stronghold 101
De Solar Tackle Stronghold 101 Carp Hook is de perfecte allround karperhaak voor iedere situatie en presentatie. De Stronghold 101 Karperhaak heeft zijn naam te danken aan de testen, omdat er tijdens het testen maar liefst 101 vissen werden gehaakt en geland voordat de eerste losser pas een feit was. Dat is nog eens indrukwekkend en overtuigend!

Deze haak voor het zware werk heeft een ongelofelijke scherpe haakpunt die ook echt scherp blijft. Tevens zorgt de matte finish ervoor dat de haak minder goed zichtbaar is.

De Solar 101 is al jaren een favoriet van vele vissers!

Blend in – ga voor donker

ESP Tungsten Loaded Hooklink
ESP Tungsten Loaded Hooklink is stijf genoeg om je aas na de worp van het lood weg te duwen. Hierdoor ligt je aas altijd in de perfecte positie voor een aasopname. In de war gooien is met dit onderlijnmateriaal bijna onmogelijk. Wij adviseren om de coating enkele centimeters voor de haak te strippen. Hierdoor ontstaat extra bewegingsvrijheid wat een optimale aasopname garandeert.

Donker soft-gecoat materiaal verzwaard met tungsten. Geen putty meer nodig dus!

Dinsmores Super Knijploodjes
Dinsmores Super Knijploodjes zijn zachte knijploodjes in de kleuren donkergroen en khakibruin. Deze loodjes zijn geschikt voor bijvoorbeeld het plat op de bodem houden van je onderlijn, maar natuurlijk ook voor Shot on the Hook Rigs. Deze loodjes zijn voorzien van een matte donkergroene of matte kahkibruine coating. Glinsteringen worden daardoor volledig wegenomen. Je kunt je voorstellen dat het camouflage effect van je rig met deze loodjes optimaal is.

Vergeet de kleine items zoals je pop-up loodjes ook niet te camoufleren bij de jacht op gedresseerde vissen.

PB Products Silk ray leaders
Silk Ray van PB Products is extreem soepel en daardoor goed te gebruiken als leadermateriaal. De speciale coating maak de leader extreem zwaar waardoor deze zinkt als een baksteen. Perfect te gebruiken in lastige situaties en mooier dan vele soortgenoten door de speciale kleurstelling. Door de 45 lb uitvoering te gebruiken kun je deze leader zelfs aan je wartel knopen. Wil je liever niet zelf leaders maken? Dan zijn er ook kant-en-klare opties beschikbaar!

Soepel, sterk en snel zinkend. De ideale eigenschappen van een leader gecombineerd in 1 product.

Snelheid is essentieel

PB Products Spiral Speed Swivel
De spiral speed swivel is een handig swiveltje voor het snel verwisselen van je onderlijn. In tegenstelling tot de meeste quick change swivels hoef je bij deze swivel geen sleeve te gebruiken. Uitgevoerd in maat 8 en daardoor bruikbaar met bijna alle loodsystemen.

Onze Martin Post gebruikt ze al jaren..en ze worden steeds populairder.

Avid Bait Screws
Avid Bait Screws zijn handige schroefjes waarmee je een Pop-up aan een chodrig kan bevestigen. Het gebruik van Baitfloss behoort vanaf nu tot verleden tijd. Deze Screw bevestig je simpel aan je Rig Ring om vervolgens je Pop-up vast te schroeven. Superhandig!
Verkrijgbaar in meerdere kleuren. Verpakt per 25 stuks.

Ook je pop-up snel wisselen en weer ingooien kan zorgen voor die extra aanbeet op je voerstek

Kant-en-klaar kan gewoon!

Korda ready-tied Rigs
Onder aanvoering van levende legende Danny Fairbrass heeft Korda een ruim assortiment rigs ontwikkeld zodat iedereen kan meeprofiteren van de kennis en kwaliteit van dit topmerk. Naast de standaard rigs heeft Korda ook bijvoorbeeld de zig rig, multirig en de chod rig in het assortiment. Door het gebruik van kwaliteitsmaterialen laten deze rigs je zeker weten nooit in de stuk. De rigs van Korda zijn breed inzetbaar. Of je nou een ervaren karpervisser bent of juist een beginner, deze rigs helpen je bij een perfecte aasaanbieding op elk water, om zo zelfs de moeilijkste karpers over de streep te trekken en vooral tijd de besparen aan de waterkant met het knopen van nieuwe rigs na een aanbeet.

Met 14 verschillende kant-en-klare onderlijnen van Korda vind je altijd de perfecte rig voor jouw situatie en water.

Gardner Ronnie Rigs
De Ronnie Rig is weer razend populair en Gardner heeft hier slim op ingespeeld. Gardner heeft nu namelijk kant en klare Ronnie Rigs op de markt gebracht. Deze Ronnie Rigs zijn geknoopt met de bekende Mugga Haken. Met deze kant en klare onderlijn hoef je enkel nog een boom section aan de wartel te knopen en je onderlijn is klaar voor gebruik. Dit bespaart je aan de waterkant een hoop tijd.

Fan van de populaire Ronnie Rig? Deze moet je dan zeker eens proberen!

Bonustip

Fox Grappling Marker Leads
De Grappling Marker Leads van Fox zijn loodjes om de bodem mee in kaart te brengen. Het loodje is voorzien van een uniek design, deze is namelijk voorzien van 4 naar buiten staande pinnen. Deze pinnen zullen materialen van de bodem oppakken, denk aan blad, wier of mosselen. Na het binnenhalen van je lood kun je beoordelen op wat voor type bodem je vist om vervolgens je visserij of systeem hierop aan te passen. Dit loodje mag dan ook niet in je vistas ontbreken dit najaar!

Veel bomen rond jouw water? Dan is dit handige hulpmiddel essentieel om de schone plekken te vinden.

We hopen dat jij met deze tips genoeg info hebt om er een onvergetelijk najaar van te gaan maken qua vangsten. Naast deze 10 items hebben we natuurlijk nog duizenden andere producten op voorraad, dus altijd alles wat je nodig hebt! Wil je meer info over najaarsvisserij, end-tackle of handige items? Stuur ons dan gerust een bericht via de mail, in de chat of kom langs in de winkel. We helpen je graag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *