Tips voor het opspoelen van je hoofdlijn Reactie plaatsen

Hoofdlijnen zijn er in vele soorten en maten. Wij hebben meer dan 50 verschillende soorten en merken op voorraad. Van echte fluorocarbon hoofdlijnen tot mono hoofdlijnen, van gevlochten lijnen tot lijnen voor de oppervlaktevisserij. Bij de Tacklebox is voor iedere visser en voor iedere visserij een geschikte hoofdlijn te vinden. En het belangrijkste; je krijgt goed advies over welke hoofdlijn bij jou visserij past en hoe je deze op je molen moet spoelen. Want dat laatste is van cruciaal belang!

Het opspoelen van een hoofdlijn doen we bij de Tacklebox handmatig.

Handmatig opspoelen?

Het opspoelen van een hoofdlijn doen we bij de Tacklebox handmatig. Ouderwets vakwerk en nog gratis ook! Het is 1 van de vele manieren waarop we jou laten profiteren van onze service. Het opspoelen van je molens doen we handmatig met je eigen molen en dat is niet zonder reden.  Iedere molen heeft namelijk een eigen indraaisnelheid en deze indraaisnelheid is in combinatie met de snelheid waarop je spoel op en neer beweegt bepalend voor het opspoelen van je lijn. Een technisch verhaal, maar waar het op neer komt is dat je hoofdlijn op deze manier het mooist op je molenspoel komt te liggen en dat vergroot het gebruiksgemak.

Matthijs helpt je graag bij jouw lijnkeuze en het opspoelen!

Bij de Tacklebox doen we het opspoelen van je lijn altijd volledig handmatig en gratis terwijl je onder het genot van een kop koffie staat te wachten in de shop. Bestel jij je molens en hoofdlijn in onze webshop? Laat dan even een bericht achter bij je bestelling wij spoelen de lijn alvast voor je op de molen, nog voordat je order wordt verzonden. Als je pakket dan binnen komt dan hoef je enkel nog zelf een loodmontage te bevestigen en je kan gaan vissen.

Liever zelf doen? Dan hebben we goede tips voor je!

Lees voordat je een hoofdlijn opspoelt eerst duidelijk de gebruikshandleiding van de fabrikant. Iedere hoofdlijn heeft specifieke eigenschappen zoals bijvoorbeeld hardheid, rek, soepelheid etc. en dat heeft soms consequenties voor de manier van opspoelen. Bij de meeste hoofdlijnen krijg je een gebruiksaanwijzingen en ons advies is om deze op te volgen. Let daarbij vooral op de manier waarbij de hoofdlijn de klos verlaat tijdens het opspoelen. In de meeste gevallen doe je dit met het etiket van de klos naar boven gericht.

Spoel je liever zelf je hoofdlijn op je molens. Gebruik dan een doekje en zorg dat er flink wat spanning op je hoofdlijn staat.

Gevlochten hoofdlijnen

Voor gevlochten hoofdlijnen hebben we nog een specifieke tip! Omdat gevlochten lijnen meestal ietwat vettig zijn (tijdens de productie gebruiken de meeste fabrikanten een soort vette wax) blijven ze in het begin drijven, ongeacht welke specificaties de fabrikant opgeeft. Dit probleem kun je voorkomen door je hoofdlijn 24 uur van tevoren te weken in een bak met water waar je enkele druppels afwasmiddel aan toevoegt. De meeste afwasmiddelen bevatten namelijk stofjes die zorgen voor het ontvetten van producten en bij hoofdlijnen gebeurt precies hetzelfde. Door je lijn 24 uur te weken in water met afwasmiddel zal de lijn ontvetten en bij de eerste keer dat je hem gebruikt direct zinken als een baksteen.

Gevlochten hoofdlijnen dien je op een speciale manier te behandelen.

Het seizoen staat op punt van beginnen dus zorg ervoor dat je hoofdlijn tip top in orde is. Het kiezen van je hoofdlijn is belangrijk en het op de juiste manier opspoelen is minstens zo belangrijk. Ga je zelf opspoelen? Hou dan goed rekening met bovenstaande tips. Wil je meer gemak? Wij helpen je graag helpen je graag! Kom langs in onze winkel of bestel online en wij zorgen ervoor dat je het seizoen goed kunt beginnen.

Matthijs met een flinke rivierbeuker. Deze man weet alles van hoofdlijnen, raag hem vrijblijvend om advies voor jou beste keus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *