Struinen als een baas Reactie plaatsen

Het voorjaar is de ultieme periode om struinend te vissen. Door het opwarmen van de bovenste waterlaag laten karpers zich gemakkelijk zien. Tackleboxer Matthijs van Halm is een bloedfanatieke struinbaas en door goed te observeren lukt het hem vaak om binnen een half uur al een aanbeet te forceren. Voor het lokaliseren maakt hij gebruik van items waarvan een aantal je misschien zullen verrassen. Hieronder een overzicht van 3 items die hij graag gebruikt!

De vouwfiets

De vouwfiets is voor Matthijs het ultieme struinmiddel om zich snel te verplaatsen aan de kanalen. Jaja, je leest het goed! Omdat de karpers aankomende weken gaan groeperen voor de paai is het belangrijk om veel kilometers kanaal af te struinen. Soms is er kilometerslang geen karper te bekennen en vervolgens liggen er op een strook van 100 meter wel 20 karpers bij elkaar. Het is dus belangrijk om je te verplaatsen over grote afstanden. Een vouwfiets is hiervoor perfect!

Een (vouw)fiets is perfect om snel vis te vinden!

Deze fietsjes zijn gemakkelijk mee te nemen in een auto zonder dat ze veel ruimte in beslag nemen. Wandelend kun je natuurlijk ook veel waarnemen. Maar Matthijs legt soms tientallen kilometers per dag af en dat is dan is een fietsje toch best handig. Waarom zou je niet observeren door met je auto langzaam langs het kanaal te rijden? De reden is simpel. Vanuit de auto zie je veel minder. Vooral als de karpers iets dieper liggen mis je cruciale informatie die het verschil maken tussen vangen en blanken!

Polaroid Zonnebril

Onmisbaar in Matthijs zijn uitrusting is de Polaroid zonnebril. Deze zonnebrillen zijn voorzien van een speciale coating waardoor de schittering van het wateroppervlakte verdwijnt. Je kunt dus tientallen centimeters diep het water in kijken en op heldere wateren kijk je soms zelfs enkele meter de diepte in. Je kunt je voorstellen dat je met zo’n bril karpers veel gemakkelijker kunt spotten!

Een polaroid helpt jou ongetwijfeld extra vis vangen deze periode!

Alle zonnebrillen (ongeacht welk merk) die wij in De Tacklebox verkopen zijn voorzien van zo’n coating dus dat maakt het shoppen bij ons wel heel gemakkelijk. Je hoeft alleen maar te bepalen welk model je gaaf vind, de glazen zijn allemaal voorzien van een polaroid coating. Matthijs zijn favoriete merk is trouwens Fortis Eyewear! Van dit merk hebben wij meer dan 10 verschillende merken op voorraad!

Gratis Tip!

De laatste en een ontzettend belangrijke tip: neem eens de tijd om rustig langs het water te wandelen! Veel vissers maken de fout om direct bij aankomst hun spullen uit te laden en direct naar de stek te gaan. Door eerst even een observatieronde te lopen kun je met een beetje mazzel de vissen spotten en dan weet je precies waar je moet gaan vissen.

Zoeken levert vis op, loop dus eerst rustig langs het water voor je uitpakt.

Deze manier van vissen resulteert vaak sneller in een aanbeet dan wanneer je wacht tot de karpers naar je toe komen. Met het fantastische weer van aankomende dagen gaan deze tips je sowieso een bonuskarper opleveren. En zo niet, schroom dan niet om contact te zoeken met 1 van onze vissers. Wij helpen je graag verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *